Burun Dolgusu Sonrasında Egzersiz Yapılması Dolguyu Etkiler mi?

Burun dolgusu sonrasında egzersiz  - Burun dolgusundan hemen sonra spor yapılabilir mi? - Egzersiz yapılması burun dolgusunun erimesini hızlandırır mı? - Egzersiz yapılması burun dolgusunu etkiler mi?
Burun dolgusu sonrasında egzersiz  - Burun dolgusundan hemen sonra spor yapılabilir mi? - Egzersiz yapılması burun dolgusunun erimesini hızlandırır mı? - Egzersiz yapılması burun dolgusunu etkiler mi? / Görsel kaynağı: Movimento incentiva corrida como forma de desloca

Egzersiz, dolgu maddelerinin etkilerinin ortadan kalkması için bilinen bir neden değildir.Bu ürünlerin egzersizlerde çabuk çözünürlüğü gösterdiği bilimsel çalışmalar bulunmamasına rağmen; hastalarda artan metabolik hızın egzersiz yapan kişilerin enjekte edilen ürünlerin metabolizmasını arttırıp artırmadığı  ve daha hızlı erimesine neden olup olmadığı konusunda yeterli bilimsel çalışma mevcut değil. Vücut metabolizmasını arttıran aktivitelerin, geçici dolgu etki süresini kısaltableceğini kanıtlayan bir bilimsel çalışma olmasa da; mantık olarak olası bir durumdur.

Bunun dışında burun dolgusu uygulaması sonrasında, erken dönemde, kafa ve yüz bölgesinde kan basıncını arttıran ağır egzersizler, uygulama bölgesinde ödem artışına neden olabilir. Burun dolgusundan hemen sonra, serin havada ritimli yürüyüş, koşu şeklinde egzersizler önerilmektedir.



​​



Dr. Murat Enöz
KBB & BBC Uzmanı (MD, Otorhinolaryngology, Head and Neck Surgeon - ENT Doctor in Istanbul)

Muayenehane (Private Office):
Adres (Address): İncirli Cad., No:41, Kat:4, Dilek Pastanesi Üstü (Dilek Patisserie Building), Posta kodu: 34147, Bakırköy - İstanbul
Randevu Tel (Appointment Phone): 0212 561 00 52
Cep tel (Mobile phone): (+90) 533 6550199
Fax: (+90) 212 542 74 47

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dudak Dolgusu Sonrasında Şişliği Azaltmak İçin Öneriler

Burun Dolgusu Fiyatı 2022 (Güncellendi!)

Burun Dolgusu ile İlgili Sık Sorulan Sorular ve Cevapları