Burun Dolgusu Sonrası Masaj Gerekir mi?

Burun dolgusu sonrası masaj gerekir mi? - Dolgu sonrası buru masajı gerekir mi? - Dolgu ile burun estetiği sonrası masaj gerekir mi? - Burun dolgusu sonrası masaj nasıl yapılır?
Burun dolgusu sonrası masaj gerekir mi? - Dolgu sonrası buru masajı gerekir mi? - Dolgu ile burun estetiği sonrası masaj gerekir mi? - Burun dolgusu sonrası masaj nasıl yapılır?

Normalde burun estetiği ameliyatı sonrasında, atelin çıkarıldığı 1. hafta ve sonrasında olmak yapılabilen burun masajının dolguyla burun estetiği sonrasında da yapılıp yapılmaması konusunda tartışma mevcuttur. Dolgu maddesinin enjekte edilen alana ödem giderici jeller kullanılarak hafif masaj yapılması genellikle yeterli olmaktadır. Dolgu maddesinin doğru yere enjekte edilmesi, çok yüzeyel enjeksiyonlardan kaçınılması önemlidir. Bununla birlikte, dolgu enjekte edilen bölgeye abartılı ve yanlış masaj yapılması, ödeme, dolgunun yayılmasına ve etkisinin azalmasına enden olabilir. Aynı şekilde, dolgu enjekte edilen alan burundaki gözlük takılma sahasında ise, gözlük kullanılmasını birkaç hafta ertelenmesi uygun olabilir.

Burun dolgusu sonrası masaj ile ilgili olarak, ne kadar süre masaj yapılması gerektiği ve ne kadar baskı uygulanması gerektiği konusunda tartışma devam etmektedir. Burun üzerinde sınırlı bölgelere dolgu uygulaması sonrasında, genellikle burun masajı gerekli değildir. Doktorunuzun önermesi durumunda ve burun üzerinde birden fazla alan dolgu yapıldığında, çok fazla lokal bakı uygulamadan ve doktorunuzun gösterdiği şekilde burun masajı yapabilirsiniz.

Temiz bir bez üzerinden masaj yapılabileceğini vurgulayan klinikler de mevcuttur.



Kaynak linkler:




​​




Dr. Murat Enöz
KBB & BBC Uzmanı (MD, Otorhinolaryngology, Head and Neck Surgeon - ENT Doctor in Istanbul)

Muayenehane (Private Office):
Adres (Address): İncirli Cad., No:41, Kat:4, Dilek Pastanesi Üstü (Dilek Patisserie Building), Posta kodu: 34147, Bakırköy - İstanbul
Randevu Tel (Appointment Phone): 0212 561 00 52
Cep tel (Mobile phone): (+90) 533 6550199
Fax: (+90) 212 542 74 47

 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Dudak Dolgusu Sonrasında Şişliği Azaltmak İçin Öneriler

Burun Dolgusu Fiyatı 2022 (Güncellendi!)

Burun Dolgusu ile İlgili Sık Sorulan Sorular ve Cevapları