Burun Dolgusu ile İlgili Sık Sorulan Sorular ve Cevapları
Burun Dolgusu - Dolgu İle Burun Estetiği - Dolgu İle Burun Düzeltme / Görsel kaynağı: 86 Lips HD Wallpapers |
En İyi Burun Dolgusu Materyali Hangisidir?
Dermal dolgu maddeleri, kayıp hacmi düzeltmek, pürüzsüz ince çizgileri ve derin kırışıklıkları düzeltmek veya yüz hatlarını düzeltmek için derinin altına enjekte edilen jel benzeri maddelerdir. Her bir dermal dolgu belirli bir doku, yoğunluk ve enjeksiyon derinliklerine sahip olacak şekilde özel olarak formüle edilmiştir ve belirli dolgular için belirli dolgular daha uygundur. Ameliyatsiz burun duzeltme için kullanılan dermal dolgular "burun dolgusu" olarak kullanılmaktadır. Burun dolgusunun istenen ideal özellikleri aşağıdaki gibidir:- kolay uygulanabilir olması
- yan etki olasılığının düşük olması
- uygulama alanında, doku reaksiyonu riskinin az olması
- uygulanınca doğal bir şekilde yayılması
- fiyatının uygun olması
- etki süresinin uzun olması
Aslında tüm özellikleri içeren şu dolgudur ya da "x dolgusu en iyi burun dolgusudur" şeklinde söyleyebilmek kolay olmasa da; yukarıdaki maddeler arasuıdna etki süresi hariç geri kalanlarını içeren çapraz bağlı hyaluronik asit içeren burun dolgularıdır. Dolgu ile burun estetiği işlemi için piyasada üretilmiş birçok ürün bulunmaktadır. Dolgu etkisinin süresinin arttırılması amacıyla yarı kalıcı burun dolgusu ve kalıcı burun dolgusu içeren ürünler üretilmiştir. Hyaluronik asite göre çok daha yeni moleküller içeren ve nispeten yan etki olasılığı daha yüksek olan bu ürünler arasında kalsiyum hidroksiapaptit içeren ürünler, hyauronik asite göre daha yoğun içeriklidir ve uygulamadan hemen sonra, uygulama bölgesinde seviyelenme ya da topaklanmaya neden olabilmektedir.
Tüm dünyada farklı formalrda üretilen hyaluronik asit içeren dolgular, dolgu yöntemiyle burun estetiği için en sık kullanılan ürünlerdir. Konu ile ilgili olarak önceden hazırladığım benzer makale linki >> Hyaluronik Asit İçeren Dolguların Avantajları ve Uygulama Ayrıntılar
Şubat 2003'te fda, çapraz bağlı, hayvandışı kaynaklı hyalüronik asit olan Restylane' i onayladı. Bu dermal dolgu maddesinin,
Şubat 2003'te fda, çapraz bağlı, hayvandışı kaynaklı hyalüronik asit olan Restylane' i onayladı. Bu dermal dolgu maddesinin,
- az yan etkiye sahip olması
- nispeten uzun ömürlü olması
- kullanımının kolay olması
- kutudan çıkmaya hazır halde olması
- soğutma gerektirmemesi
- uygun maliyetli olması
- tedaviden önce deri testine ihtiyaç duyulmaması genel avantajlarıdır.
Oldukça benzer yapıda olan ve çapraz bağlı hyaluronik asit içeren, burun dolgusu, yüz dolgusu ve dudak dolgusu için kullanılan birçok dolgu maddesi bulunmaktadır.
Poliakrilamid Jeller (Aquamid ve Bio-Alcamid): Poliakrilamid yumuşak kontakt lenslerde ve Gro-Beast oyuncaklarında kullanılan suda çözülen kristalin polimerleridir. Aquamid Avrupa'da onaylanmıştır ve Bio-Alcamid, Avrupa, İsrail ve Meksika'da onaylanmıştır. Polyalkylimide, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) tarafından ABD'de kullanım için onaylanmamıştır. Rusya ve Çin'de, Polyalkylimide jeller meme, kalça ve baldır büyütme ve yüz lipodistrofisinde büyük miktarlarda enjekte edilmiştir. Etki süresi, enjekte edilen hacme bağlı olarak bir yıl ile yirmi yıl arasında çeşitli şekillerde bildirilmiştir.
Polyalkylimide içeren dolgulara bağlı gecikmiş immün aracılı reaksiyonları ile ilgili benzer bir makaleyi Polyalkylimide İçeren Kalıcı Dermal Dolgulara Bağlı Ortaya Çıkan Geç Bağışlıklık Yanıt ve Doku Reaksiyonu linkinde okuyabilirsiniz.
Kaç çeşit burun dolgusu çeşidi var?
Dermal dolgu maddeleri, ciltte kırışıklıkları ve kırışıklıkları doldurmak için kullanılan enjeksiyon için hazır ürünlerdir. Dudakların ve yanakların hacmini arttırmak için de kullanılabilirler. Geçici, yarı kalıcı ve kalıcı olmak üzere kabaca üç gruba ayrılabilir. Dolgu maddeleri çeşitli materyallerden yapılır ve dolgu maddesinin türüne bağlı olarak etkileri ve etki süreleri değişebilir. Sık kullanılan burun dolgusu çeşitleri kısaca aşağıdaki şekilde gruplandırılabilir:- Kollajen - son 3-4 aylık etki süresi (allerjik reaksiyon rsiki nispeten daha fazladır ve enjeksiyon öncesi cilt testi yapılması gerekebilir)
- Hiyalüronik asit - yaklaşık dört ila altı ay sürer (çapraz bağlı olanlarda etki süresi 8-12 ayı buluyor)
- Kalsiyum hidroksilapatit - yaklaşık 18 ay sürer (dudaklarda kullanılması, kasların harekete geçmesinden dolayı topaklar oluşturabileceğinden çok uygun değildir)
- Poli-L-laktik asit (PLLA) - birkaç ay boyunca verilen enjeksiyonların etkileri iki yıla kadar sürebilir
- Polimetilmetakrilat tanecikleri (PMMA) - kalıcı, ancak en riskli olanı
Yukarıdakilerin haricinde yine kalıcı dolgu maddesi kullanılmış olan ve bir dönm yasaklanarak "silikon sıvısı" da bulunmaktadır. Son yıllarda mikro damlacık enjeksiyon tekniği ile üretilmesi sayesinde, daha önceden görülen göç ve inflamasyon gibi reaksiyonları büyük ölçüde azaltılmıştır.
Kalıcı burun dolgusunun zararları - Polyalkylimide içeren dolguların zararları - Kalıcı burun dolgusunun riskleri |
Polyalkylimide içeren dolgulara bağlı gecikmiş immün aracılı reaksiyonları ile ilgili benzer bir makaleyi Polyalkylimide İçeren Kalıcı Dermal Dolgulara Bağlı Ortaya Çıkan Geç Bağışlıklık Yanıt ve Doku Reaksiyonu linkinde okuyabilirsiniz.
Burun dolgusu ne kadar?
Burun dolgusu fiyatları kullanılan malzemelere göre 1000 TL ile 2500 TL arasında değişmektedir. Çapraz bağlı hyaluronik asit içeren ürünler kullanıldığında, kabaca 2018 yılı için 1100 - 1250 TL civarındadır. İşlem sonrasında kullanılan ödem morluk giderici jel fiyatları da 30 - 50 TL arasındadır.
Dolguyla burun ucu kaldırma
Dolgu ile burun ucu kaldırma, aslında burun dolgusu uygulamaları arasında belki en zor olanıdır. Dolguyla burun kaldırma, burun ucu geniş, burun ucu derisi kalın ve burun ucu desteği çok zayıf olan hastalarda, ideal bir burun ucu kaldırma yöntemi değildir. Genelde ameliyatsız burun kaldırma yöntemi olarak, burun ucuna dolgu + botoks uygulaması yapılabilmektedir. Bu şekilde geniş, zayıf desteği olan burun uçlarını kaldırmada, burun ucu kaldırma operasyonu daha uygundur. Burun kaldırma operasyonu ile ilgili birçok farklı bilgiler ve öncesi sonrası fotoğraflar bulabileceğiniz link >> Burun Ucu Estetiği Ve Burun Ucu Kaldırma
Burun kaldırma estetiği, açık ve kapalı teknik kullanılarak yapılabilmektedir. Farklı bir burun kaldırma ameliyatı olan "Eksternal Strut Greft Yöntemi" ile ilgili bilgiler bulabileceğiniz linkler >> Eksternal Strut Greft Yöntemi İle Burun Ucu Kaldırma / Farkli Bir Burun Ucu Kaldırma Yöntemi: Eksternal Strut Greft
Burun kaldırma ameliyatı fiyatı genelde ameliyatsız burun ucu kaldırma fiyatlarının yaklaşık 5-7 katı civarındadır. Sizin için en ideal burun ucu kaldırma estetiğinin hangisi olduğuna doktorunuzun muayenesinden sonra karar verilmesi en ideal olanıdır. Sadece burun ucu kaldırma, basit, kolay ve risksiz olarak kabul edilmemelidir. Her bir burun ucu kaldırma yöntemi kişiye özel olarak planlanmalıdır. Dolgu ile burun kaldırma, burun ucu desteği zayıf olmayan, burun kemeri çok belirgin olmayan hastalarda idealdir.
Kalıcı dolgu ile burun estetiği
Kalıcı etkisi olan yeni birçok dolgu maddesi bulunmaktadır. Kalıcı dolgu uygulamasında her zaman hesaba katılması gereken birkaç soruyu düşünmek gerekir:- kalıcı dolgunun riskleri de kalıcı olabilir! (doku içerisine enjekte edilen ve raksiyona neden olmuş olan bir ürünü cerrahi olarak çıkarmak her zaman kolay olmuyor)
- kalıcı dolgu ile burun dolgusu işlemi sonrasında sonucu ya beğenmezseniz ya da sonuç istediğiniz gibi olmazsa ...
Burun dolgusu hangi sıklıkta yapılabilir?
Dolgu ile burun düzeltme ya da dolgu ile burun estetiği uygulaması, burun dolgusu yapan doktorlar arasında değişiklik gösterebilir. Kullanılan ürünlere göre değişmekle birlikte yurt dışında birçok klinikte 0, 2 ve 4. hafta olmak üzere 1 ay içerisinde 3 kez hyaluronik asit dolgu uygulaması yapılmaktadır.Burun dolguları tek kullanımlık şırınga şeklinde kullanılmaktadır. Genelde uç kısımları kırılarak açılan, hava almayı engelleyen bir mekanizma ile kapatılmıştır. Bu ürünler açıldıktan sonra haftalarca sağlıklı bir şekilde saklanması mümkün değildir. Genelde buzdolabının kapak kısımlarında saklanılsa da; 2 haftayı geçen ve önceden açılmış ürünlerin yeninden kullanılması uygun değildir. Genelde ilk uygulamadan kalan diğer dolgu parçasının en geç 2 hafta içerisinde, gerek duyulursa aynı hastaya kullanılması ideal uygulamadır.
Burun dolgusu uygulamasından sonra, dolgunun özelliklerine göre burun üzerindeki dolgu etkisinin azalmaya başladığı 6 - 12 ay sonrasında ikinci uygulama yapılabilir.
Burun dolgusu uygulaması sonrası yapılmaması gerekenler!
Burun dolgusu uygulaması aslında çok fazla kısıtlama ve önlem gerektirmese de; burun dolgusu sonrasında uygulama bölgesi 24 saat boyunca biraz şişkin ve kızarık olabilir. Bu süre zarfında kahve, alkol, sıcak içecekler ve güneşten kaçınmanız tavsiye edilebilir. Dolgu uygulanan bölgeye baskılı masaj yapılması ve burun kemerine dolgu uygulandıysa, gözlük takılması sakıncalıdır. Burun üzerinde dolgu uygulanan bölge üzerindeki cilt kısmını kapatıcı pudra türü makyaj ürünlerinin birkaç gün boyunca kullanılmaması uygundur.Burun dolgusunun riskleri
Dermal dolgu maddelerinin riskleri, işlemin doğru şekilde yapıp yapılmadığına ve kullanılan dolgu türüne bağlıdır. Kalıcı dolgu maddeleri problemler açısından en yüksek riski taşır ve bazı uygulayıcılar en iyi risk azaltıcı önlem olarak, kalıcı dolgu maddelerinden kaçınılmasını kabul etmektedir.Dermal dolgu maddelerinin genel riskleri şunları içerir:
- Döküntüler, şişme, kaşıntı ve morarma
- Enfeksiyon
- Deri altında topaklaşma
- Dolgu maddesinin damar içerisine yapılması sonucunda, doku hasarı ortaya çıkması
Burun dolgusu istanbul' da, diğer ülkedekilerden daha ucuz olduğundan, estetik cerrahi müdahalelerde olduğu gibi, yabancı hastaların ülkemizi tercih etmelerini sağlamaktadır. Dolgu maddeleri yurt dışında üretilerek ülkemize gelse de; uygulama ücretleri yurt dışında çok daha fazladır.
Burun dolgusu sonrası burun estetiği ya da burun ucu estetiği ne zaman yapılabilir?
İleriye dönük burun estetiği ameliyat planlıyorsanız ve kısa dönemde değil uzun dönemde bu işlemi düşünüyorsanız burun dolgusu için tercih edebileceğiniz ürünlerin hyaluronik asit türevi olması ve burun ameliyatının dolgu işleminden en az 1 yıl sonra yapılması ideal olandır. Burun dolgusu yapıldıktan sonra erken dönemde, burun estetiği ameliyatlarında yorum hatasına neden olabilir. Dolgu yapılmadan burune stetiği ameliyatı ya da burun ucu estetiği ameliyatı yapılması tabi ki daha doğrudur. Ameliyatsız burun ucu kaldırma işlemlerinde enjekte edilen ürünler, ameliyat esnasında yorum hatasına ya da doku odemi ile karışan şişliklere neden olabilir. Kalıcı dolgu ile burun şekillendirme işlemi yapılan hastalarda ise burun estetiği ameliyatı esnasında, dolgu materyallerinin temizlenmesi sorun olabileceğinden, iyileşme ve ameliyat süreci olumsuz etkilenebilir.Burun dolgusu sonrası ağrı olur mu?
Burun dolgusu uygulaması esnasında ve sonrasında, enjeksiyon yeri, enjekte edilen dolgu maddesinin miktarı ve özelliklerine göre değişen ağrı ortaya çıkabilir. Genellikle küçük bir ısırık şeklinde olan bu ağrılar işlemden sonra ilk birkaç saat devam ederek ortadan kalkabilir. Burun ucu dolgusu esnasında ortaya çıkan ağrı burnun diğer bölgelerine enjeksiyon esnasında ortaya çıkan ağrıdan daha fazla olabilir. İçeriğinde ağrı kesici bulunan dolgularda ağrı daha az olsa da; yan eti sıklığını arttırabileceği unutulmamalıdır. Genelde uygulama alanına sürülen ağrı kesici kremler, ağrı miktarını azaltmaktadır.
Burun dolgusu sonrası şişlik için öneriler
Burun dolgusu sonrası şişlik için öneriler |
Burun dolgusu uygulaması sonrasında, değişen miktarlarda şişlik ortaya çıkabilmektedir. Dolgu işleminden hemen sonra ödem morluk giderici Etflam K jel gibi ürünün sürülmesi faydalıdır. Bunun dışında burun dolgusu sonrası ödem - şişlik için öneriler aşağıdaki gibi sıralanabilir:
- Dolgu sonrası kafa bölgesinde kan basıncını arttıracak egzersiz ve fiziksel aktivetelerden kaçınılması
- Burun dolgusu sonrasında doku ödemini etkileyebilecek yüze sıcak temasından kaçnılması
- Burun dolgusu sonrasında birkaç gün kanama pıhtılaşma zamanını etkileyebileck, sarımsak, pul biberi, kiraz gibi ürünlerin çok fazla tüketilmemesi
- Burun dolgusu sonrasında, burun üzerinde sıcaklık artışına neden olabilecek abartılı masaj yapılmaması
- Burun dolgusu sonrasında ilk birkaç gün öğlen saatlerinde, güneş ışınlarının dik olarak burun üzerine gelmesinden kaçınılması, şapka takılması ya da o saatlerde dışarı çıkılmaması uygundur
- Burun dolgusu sonrasında fazla miktarda doku ödemi ortaya çıkan hastalar, normalde burun estetiği ameliyatlarında kullanılan ve ağızdan alındığında morluk - ödem giderilmesinde tedaviye yardımcı ürün olarak kullanılabilen Enfla-C tablet kullanabilirler
- Burun dolgusu sonrasında fazla miktarda doku ödemi ortaya çıkan hastalar yine uyku esansında, vücudun üst bölgesini ilk birkaç gün 30-45 derece yukarıda olacak şekilde yatarak, burundaki kan basıncı ve ödem ihtimalini azaltabilirler
- Burun dolgusu sonrasında fazla miktarda doku ödemi ortaya çıkan hastalar yine burun kenarları, yanak ve üst dudak bölgesine 20 - 30 dk soğuk uygulama ve 20 - 30 dk mola vererek ilk gün soğuk uygulama yapabilirler
Burun dolgusu sonrası kızarıklık
Burun dolgusu sonrası kızarıklık |
Yine dolgu uygulaması sonrasında yurt dışında kızarıklık ortaya çıkan hastalarda, antihistaminik tablet (allerji ilacı) öneren klinikler, ödem morluk giderici jel uygulaması öneren klinikler mevcuttur.
ameliyatsız burun kaldırma fiyatı
Konu ile ilgili bilgiler bulabileceğiniz linkler >>
- Non-Surgical Nose Job Worth it? Reviews, Cost, Pictures
- The NO-KNIFE nose job: the revolutionary procedure that smooths out ...
- The Nonsurgical Nose Job May Be Too Good to Be True
- American Academy of Facial Esthetics
- Fillers | American Academy of Dermatology
- Dermal Fillers: Do's and Dont's - NCBI - National Institutes of Health
- Soft Tissue Fillers: Avoiding and Treating Complications
- filler injections are up - American Academy of Facial Plastic and ...
- Soft Tissue Fillers (Dermal Fillers) - FDA
- Types of Wrinkle Fillers, Uses, Side Effects, Benefits, Risks, and More
- Dermal fillers
- What is the best injectable dermal filler for facial rejuvenation?
- Injectable Dermal Fillers Guide
KBB & BBC Uzmanı (MD, Otorhinolaryngology, Head and Neck Surgeon - ENT Doctor in Istanbul)
Muayenehane (Private Office):
Adres (Address): İncirli Cad., No:41, Kat:4, Dilek Pastanesi Üstü (Dilek Patisserie Building), Posta kodu: 34147, Bakırköy - İstanbul
Randevu Tel (Appointment Phone): 0212 561 00 52
E-mail: muratenoz@gmail.com
Cep tel (Mobile phone): (+90) 533 6550199
Fax: (+90) 212 542 74 47
Yorumlar
Yorum Gönder